Misschien heb je er elk jaar weer moeite mee. Of misschien is het jaarlijks een makkie voor jou om relatiegeschenken uit te zoeken. In dat geval ben je best wel uniek! De meeste ondernemers zitten namelijk elk jaar weer met de handen in de haren over wat ze hun zakenrelaties nou weer moeten schenken. Van wijngeschenksets tot knuffels en sokken tot schrijfmappen. Logo, merk, slogan of toch een andere tekst. De keuze is enorm en voor de meesten elk jaar weer een opgave. Maar niet dit jaar! Door middel van dit artikel stap jij voorbereid de relatiegeschenken jungle in, lees daarom gauw verder voor onze relatiegeschenken tips voor diverse branches!

Technische branche

Uit onderzoek is gebleken dat ondernemers dit misschien wel de lastigste branche vinden om een geschikt relatiegeschenk voor te vinden. Echter is het lang niet zo moeilijk als je zou denken. Personen die in de technische branche werken hebben een passie voor technologie. Dat is één ding wat zeker is. Om deze reden zal je met een product dat in deze categorie valt altijd goed zitten! Denk bijvoorbeeld aan een powerbank of andere mobiel/computer accessoires. Dit zal ongetwijfeld in de smaak vallen.

Sportbranche

Hetzelfde geldt eigenlijk voor de sportbranche. Mensen die hierin werken hebben een passie voor sport, waardoor de meeste sport gerelateerde producten in de smaak zullen vallen. Maak het echter niet te specifiek! Koop bijvoorbeeld geen bedrukte Nordic Walking stokken voor iemand die veel aan fitness doet. Houdt het algemeen maar wel gebaseerd op sport. Een Dopper bedrukken met een logo bijvoorbeeld is een dergelijk voorbeeld. Iedereen heeft een waterfles nodig, en een fles met zo’n design zal ongetwijfeld gebruikt worden.

Verzorgingsbranche

Last but not least; de verzorgingsbranche. Ondernemers gaven aan dit toch wel de makkelijkste te vinden. Door het grote aantal vrouwen dat aanwezig is in deze branche wordt het een stuk makkelijker geacht om een geschenk te vinden. Persoonlijke verzorging of iets voor thuis doet het in deze branche eigenlijk altijd goed, maak het je dus niet te moeilijk!