Startstek

Wat is Managed VPS?

Geplaatst op

Om te weten wat managed VPS is dien je eerst de afkorting VPS te begrijpen. De letters VPS staan voor Virtual Private Server. Hierbij maak je feitelijk gebruik van een dedicated server, alleen heb je bij VPS niet de hele server tot je beschikking, maar slechts een klein afgeschermd deel ervan. Toch heeft dit deel dezelfde mogelijkheden als een dedicated server en is het net zo snel. Ook kun je, net als bij een dedicated server, gemakkelijk de benodigde serverruimte uitbreiden als dit nodig is. Je hoeft dus niet alles op een grotere server te laten herinstalleren. Indien je niet over voldoende kennis bezit om je eigen deel van de server te onderhouden, kun je er voor kiezen om gebruik te maken van managed VPS. Hierbij komt het er op neer dat je gebruik maakt van alle voordelen die een dedicated server te bieden heeft, alleen het beheer van deze server besteed  je uit aan een hosting bedrijf, zoals snel.com.

Welke werkzaamheden vallen onder managed VPS?

Indien je kiest voor managed VPS is het van groot belang dat je goed oplet welke werkzaamheden er onder een bepaald hostingpakket vallen. Per pakket, maar ook per hostingbedrijf, kunnen deze werkzaamheden namelijk behoorlijk verschillen. Afhankelijk van je eigen kennis kun je kiezen voor een minder uitgebreid pakket dat vanzelfsprekend minder kost, maar indien je weinig kennis van zaken hebt, is het verstandig om een duurder maar  uitgebreider pakket te kiezen, zodat je weet dat eventuele problemen snel en vakkundig worden opgelost. Het installeren van een webserver, maar ook het monitoren en beheren vereist een bepaalde kennis. Daarnaast wordt er bij managed VPS gezorgd dat zowel je website als je e-mail stabiel blijft werken, zodat je bestellingen door kunnen lopen. Bovendien worden updates en back-ups door het hosting bedrijf gemaakt en heb je daar zelf geen omkijken naar, waardoor je je kan blijven focussen op je daadwerkelijk business. Al met al genoeg redenen om te kiezen voor managed VPS.

Wat zijn de voordelen van managed VPS?

Doordat je alle werkzaamheden over laat aan het hostingbedrijf heb je weinig kennis nodig en hoef je niet veel tijd uit te trekken voor het onderhoud en het updaten. Bovendien ligt jouw interesse waarschijnlijk meer bij het ondernemen, dan bij het onderhouden van een server. Dan kun jij door de keuze voor managed VPS gewoon lekker doen wat je het liefste doet: ondernemen en geld verdienen. Mocht je het toch leuk vinden en de tijd hebben om een klein beetje zelf aan de slag te gaan met het onderhouden van de server, dan kies je gewoon voor een minder uitgebreid hostingpakket. De taken die je niet zo goed kan, of niet leuk vindt om te doen, worden dan door het hostingbedrijf voor je verzorgd. En mocht er iets tegen zitten, dan kun je altijd contact met ze opnemen. De extra diensten brengen ze dan buiten het pakket om in rekening, waardoor je toch de garantie hebt dat jouw server gewoon blijft draaien.

Gerelateerde berichten

Over ons

Leer meer over digitalisering, lees onze artikelen!

Contactgegevens

Via info @ startstek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden