Startstek

Start 2021 goed: digitaliseer je documenten

Geplaatst op

Veel ondernemers hebben problemen gehad in 2020 als het gaat over de coronacrisis en terugvallende inkomsten, dat is erg tragisch geweest voor veel mensen. Om 2021 goed te kunnen starten, is het belangrijk dat je verschillende dingen goed aanpakt. Één van die dingen is het digitaliseren van je analoge documenten; daar vloeien verschillende voordelen uit voort. Daar gaan we je in deze blog over informeren. Lees snel verder en kom erachter wat je kunt doen om in 2021 vliegende start te maken.

Digitaliseer je analoge documenten

Door de jaren heen verzamelen ondernemers veel data en documenten die op gegeven moment gedigitaliseerd moeten worden omdat er simpelweg geen plek meer is in het analoge archief, dat natuurlijk beperkt wordt door de ruimte die er in een bepaald bedrijfspand is. Ook kan het zo zijn dat de data niet meer past in het analoge archief omdat het niet meer gebruikt wordt, dan moet je het echt archiveren in een digitale omgeving. 

Hoe digitaliseer je een analoog archief? 

Het is helemaal niet moeilijk om een analoog archief te digitaliseren wanneer je dit uitbesteedt aan experts die al meerdere ondernemers hebben kunnen helpen met de digitalisatie. We raden je aan om een kijkje te nemen bij https://multiscan.nl/. Dit bedrijf draait de hand er niet voor om VHS, betamax, microfilm, analoge documenten op A4 formaat of wat voor medium dan ook te digitaliseren. Het werkt heel eenvoudig: je hoeft alleen maar de bestanden op te sturen naar het bedrijf dat ze voor jou digitaliseert en online opvraagbaar maakt. Natuurlijk alleen degene die er toegang toe heeft krijgt er ook toegang toe. 

Voordelen digitaal archief

Natuurlijk zijn er vele voordelen verbonden met een digitaal archief. Zo kun je denken aan het feit dat een digitaal archief niet meegenomen kan worden door inbrekers, niet beschadigd kan raken door bijvoorbeeld een overstroming of een brand, daarbij is het erg gemakkelijk om informatie in te zien en meerdere medewerkers kunnen werken met hetzelfde document. Daarbij kunnen ze ook vanaf afstand werken, hetgeen erg fijn is in de coronaperiode waar we in zitten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Leer meer over digitalisering, lees onze artikelen!

Contactgegevens

Via info @ startstek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden