Startstek

Hoe kan ik mijn startup het beste starten?

Geplaatst op

Een eigen bedrijf starten is soms niet meer dan een noodzakelijkheid. Zeker in tijden van economische crisis is het een manier om werkloosheid of een vervelende baan te ontwijken. Bovendien, wanneer je zelf aan het roer staat, lijkt de motivatie voor veel mensen sterker en intrinsieke te zijn. Dan is het namelijk je eigen bedrijf dat op het spel staat. Hoe het ook zij, in deze blog hebben we een aantal tips voor je verzameld die het mogelijk maken om je startup op een goede manier te realiseren. Lees snel mee met ons en laat je inspireren. 

Wat je niet moet doen

Het is goed om te weten wat je niet moet doen als je een startup begint. Een fout die veel jonge ondernemers maken, is het grandioos opzetten van hun startup. Het beste is om spaarzaam te zijn met allerlei onnodige zaken. Denk hierbij aan: het afsluiten van abonnementen voor vakliteratuur, dure abonnementen voor communicatie (denk aan internet en telefoon) zonder goed na te gaan welke zakelijke tarieven ervoor beschikbaar zijn. Eigenlijk alles wat extra is, zou je na moeten laten. Dat kan later wel als je bedrijf gegroeid is en lekker loopt. 

Wat je prima kunt doen

Het is slim om de juiste techniek in huis te halen om je werk te kunnen doen. Ben je een schrijver, dan is het leuk om een goede laptop of desktop te hebben, zodat je gemakkelijk kunt werken met de laatste programmatuur. Tegenwoordig is het zo, dat je veel kunt doen met speciale laptops waar eigenlijk alles al op geïnstalleerd is, bijvoorbeeld een Chromebook. Even inloggen met je Google-account en klaar ben je. Dan heb je vervolgens toegang tot Google docs en praktische alle sociale media. Natuurlijk is het ook belangrijk om een website te hebben. Dit kun je laten doen, maar evengoed is er zelf wel wat te maken. Een eenvoudige website maak je via wordpress.org. Je moet dan nog wel een domein registreren. Bijvoorbeeld schrijver.nl. Met behulp van sites zoals Github.com kun je een eenvoudige statische website maken zonder dat je veel ervaring met coderen nodig hebt. 

Op deze manier is het gemakkelijk om een formulier te maken waarop klanten een reactie achter kunnen laten. Ook is het mogelijk om foto´s, tekst en YouTube video´s op de site te zetten. Prima, eenvoudig en functioneel. 

Daarnaast is het erg belangrijk om een digitaal archief te hebben, zodat je al je belangrijke documenten vanaf afstand kunt bekijken. Zo hoef je niet naar de zaak toe om te kijken in de computer als je informatie nodig hebt. De digitalisering is iets wat je als startende ondernemer zeker zou moeten omarmen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Leer meer over digitalisering, lees onze artikelen!

Contactgegevens

Via info @ startstek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden