Startstek

Een privacy verklaring voorbeeld als hulpmiddel

Geplaatst op

Ben je op zoek naar een privacy verklaring voorbeeld? Dan kun je deze op veel verschillende plekken vinden. Via de zoekmachines kom je namelijk al snel uit bij de documenten. Ook jouw concurrenten hebben hoogstwaarschijnlijk al een verklaring op de website staan waar je inspiratie uit kunt gaan halen. Je kunt echter ook bij een specialist als Rocket Lawyer terecht als je een privacy verklaring voorbeeld nodig hebt. Bij een specialist kun je er zelfs direct voor zorgen dat jouw voorbeeld geheel naar wens wordt. Maar wat is er allemaal te zien in een voorbeeld en wat zijn de voordelen hiervan?

Een privacy verklaring voorbeeld helpt jou verder

Een privacy verklaring voorbeeld geeft jou een goed beeld van de verklaring. Door een voorbeeld te volgen kun je er namelijk voor zorgen dat je niets over het hoofd ziet en je ook voldoende houvast hebt om juridische geschillen te voorkomen. Je kunt in een oogopslag zien wat er allemaal in moet komen te staan. Toch moet je altijd alles zoveel mogelijk aan jouw eigen bedrijf aanpassen. Daarom is het goed om eerst te bedenken waarom jij de verklaring op gaat stellen en wat er allemaal aansluit bij jouw bedrijf.

Het doel van de gegevens

Zo bepaal je eerst aan de hand van het privacy verklaring voorbeeld voor welk doel jij de persoonsgegevens van bezoekers nodig hebt. Heb jij de gegevens nodig om jouw klanten op de hoogte te houden van bestellingen, om informatie te geven over producten en diensten of juist voor de nieuwsbrief? Ook kan het zijn dat je de gegevens doorstuurt naar anderen voor marketing doeleinden. Dit moet altijd goed vermeld worden in de verklaring, zodat er geen geschillen ontstaan over de verwerking van de gegevens. Als jouw klanten hiervan op de hoogte zijn, kunnen grote problemen immers voorkomen worden.

De mogelijkheid tot uitschrijven moet duidelijk aangegeven zijn

Ook moet je de rechten en plichten van de bezoekers duidelijk op papier vermelden. Denk daarbij niet alleen aan de plicht om de gegevens naar waarheid in te vullen, maar ook dat de klanten de mogelijkheid hebben om uit te schrijven van de mailing. Geef duidelijk aan waar dit gemeld kan worden, zodat jouw klanten op ieder gewenst moment het contact kunnen verbreken. Jouw klanten zitten immers niet te wachten op voortdurend mailcontact terwijl het ook allemaal makkelijk geregeld kan worden en het ‘stalken’ voorbij is vanuit jouw bedrijf.

Alles duidelijk op papier krijgen

Door een privacy verklaring voorbeeld te volgen zorg je ervoor dat je alles op papier hebt staan. Daarbij blijft het wel belangrijk dat jouw klanten en bezoekers weten dat het document van jou afkomt. Wat maakt jouw bedrijf herkenbaar? Zet dit er altijd in. Die persoonlijke noot zorgt er ook weer voor dat je betrouwbaar overkomt. Hierdoor zijn mensen sneller geneigd om de gegevens via de website achter te laten. Uiteindelijk kan het ervoor zorgen dat er ook meer aangeschaft wordt. De privacy verklaring kan dus meer dan je in eerste instantie dacht.

Laat jouw privacy verklaring op maat maken door de jurist van Rocket Lawyer!

Gerelateerde berichten

Over ons

Leer meer over digitalisering, lees onze artikelen!

Contactgegevens

Via info @ startstek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden